1400 – presne toľko potomkov mala 99-ročná Izraelčanka

FamilySearch
FamilySearch

Ako je známe, počet predkov rastie do určitej doby geometrickým radom. Máme dvoch rodičov, štyroch starých rodičov, osem prastarých rodičov, šestnásť praprastarých… Dá sa povedať, že podobne to funguje aj opačným smerom. Ak si zoberieme, že na reprodukciu jednej generácie potrebujeme približne 20 rokov (občas menej, občas viac), za ľudský život môže človek zažiť  nie viac ako päť generácií potomkov. Ak priemerný počet detí sú dve, dostaneme sa počas sto rokov života k číslu… To je vlastne jedno. Predpokladám, že nik z nás sa nedopracuje k počtu potomkov, ktorých zanechala pani Ráchel, ktorá zomrela vo veku 99 rokov. 

Rachel Krishevsky, žena milujúca deti, zomrela vo veku 99 rokov 18. septembra 2009. Počet jej potomkov už v čase jej úmrtia prekročil číslo 1400! Prekvapujúco, jej rodina tvrdí, že Rachel ich všetkých poznala. Vždy verila, že deti prinášajú obrovskú radosť.

Ešte pred dovŕšením 19-tych narodenín sa vydala za Yitzhaka, svojho bratranca, s ktorým žili v Jeruzaleme blízko obchodu na Mahane Yehuda. Manželia mali 11 detí, 7 synov a 4 dcéry. Deti dali svojej matke dohromady 150 vnúčat, ktorým sa narodila spolu viac ako tisícka pravnúčat. V čase Rachelinej smrti sa počet prapravnúčat rozrástol o ďalšie stovky.

Príbuzní na ňu spomínajú ako na úžasnú ženu. Jedno z jej vnúčat sa vyjadrilo, že Rachel Krishevsky bola bohabojná žena, ktorá vždy prichýlila bezdomovcov a chudobných ľudí.