MyHeritage kúpili FamilyLink a WorldVitalRecords

Myheritage
Myheritage

Spoločnosť MyHeritage, ktorá prevádzkuje je sociálnu sieť zameranú na rodinu (umožňuje  používateľom vytvárať online rodokmene, zdieľať fotografie, plánovať rodinné stretnutia a vyhľadávať predkov) kúpila projekty FamilyLink aWorldVitalRecords. Na prvý pohľad správa zo sveta biznisu a pre biznismenov. Faktom však je, že správa je zaujímavá aj pre nás genealógov.

MyHeritage, zrejme najpopulárnejšia genealogická sieť na svete oznámila akvizíciu spoločnosti FamilyLink.com, ktorá prevádzkovala projekty FamilyLink.com a databázy na WorldVitalRecords.com.

 

FamilyLink.com a WorldVitalRecords.com sú predplatené služby, ktoré poskytujú prístup do obrovskej databázy starých matrík, novín, časopisov a iných historických zdrojov, Databázy týchto projektov obsahujú informácie o niekoľkých mialiardách osôb – dáta zo sčítaní obyvateľstva, matrík a podobne.Pre viac ako 60 miliónov zaregistrovaných klientov MyHeritage to bude znamenať prístup k ďalším cenným informáciám, za ktoré doteraz museli osobitne platiť. Vďaka technológii Smart Matching bude možné automaticky vyhľadať prepojenia s inými rodokmeňmi, prípadne objaviť rodinné väzby, ktoré by bolo inak komplikované nájsť.

Pre MyHeritage je to jedna z najväčších akvizícií za posledné roky. Plná integrácia obrovských databáz by mala prebehnúť v roku 2012. Do tej doby majú klienti MyHeritage nárok na 50-percentnú zľavu pri využívaní služieb FamilyLink a WorldVitalRecords a naopak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *